İmplant


Durumdan memnun olsun ya da isyan etsin; milletvekili milletinin hepsi, içinde bulundukları meclisin bir işe yaramadığı gerçeğinin farkında. Bazısı bunu bas bas bağırıyor; bazısı mızmızlanarak şikâyet ediyor ama hepsi de biliyor ki bir etkileri yok…
Genel başkanların talimatıyla konuşuyor, onların emriyle el indirip kaldırıyorlar. İktidar partisinin başındaki kişinin keyfine uygun yasalar geçiyor, beğenmedikleri reddediliyor.
İşte bu meclis, bir aydır yoğun tempoyla çalışıyor.
Bütçe görüşmeleri, özeleştirme teklifleri, din diyanet mevzuları gibi kavga dövüş, tekme tokat, ısırma koparma yok. Mesai yoğun, sabahlara kadar çalışıyorlar ama hır gür çıkmıyor.
Hepsi kardeş kardeş geçiniyor…
Uzatmayayım:
Geçen yıl bu meclisteki partiler, milletin vergilerinin içinden, kendi ceplerine 235 milyon lira aldı. Yanlış anlaşılmasın; maaşlarının, ödeneklerinin, harcırahlarının haricinde, meclisteki sandalye sayılarına göre 235 milyon liramızı aralarında parçaladılar. Sadece geçen yıl, siyasi partilerin devlet kasasından aldığı parayla 3 tane Boğaziçi Köprüsü yapılıyor.
Az gelmiş olacak…
Bu yıl 274 milyon liramızı parçalama kararı almışlar.
Ne parasıdır bu?
Adı çok manidar: ‘yardım’
Yerel seçim varsa, bu yardımlar ikiye, genel seçimler varsa üçe katlanıyor. Kavga dövüş yok, kardeş kardeş parçalıyorlar. İktidarın başındaki, köprüyü, tüneli yabancı şirketlere ihale etmekle övünüyor. Kasamızdan para çıkmadı diye kasım kasım kasılıyor.
Muhalefetin başındaki daha sevimli… Kömür işçisinin derdinden, pancar çiftçisinin çilesinden masallar okuyor. Milyon milyon götürürken kardeş kardeş el kaldırıyorlar. Bir aydır hayli yoğunlar:
Bu el kaldırma mesleğinin vekilleri, aylık 19.000 TL. maaş alıyorlar. Emekli olanlarının maaşı 9.590 TL…
Dün gece, millet mışıl mışıl uyurken, bunlar yine yoğun mesaideydi. Hâlâ milletin gündüz uyanık olduğunu sanıyor, böyle yasaları gece geçiyorlar; ne tuhaf…
Ne yaptılar biliyor musunuz?
Eski- yeni vekiller ve ailelerine, eski- yeni paşalara ve ailelerine, eski- yeni yüksek yargı mensupları ve ailelerine, diplomatik pasaport alma hakkı çıkardılar.
Eski vekilin ya da eski paşanın, vize, harç parası vermesinin ne büyük bir sorun olduğuna oy birliğiyle karar verdiler.
Yurtlardaki yetimleri 18 yaşında sokağa atan bu devlet, 25 yaşına gelmiş eşşek kadar yargıç çocuğunun, ömür boyu ücretsiz sağlık hizmeti almasını garanti etti.
Yetmedi!
Bunların ve ailelerinin 8 dişinin implantını beleşe ayarlamışlardı. Az gelmiş…
12 diş taktırma hakkı çıkararak bir sorunu kökünden çözmüş oldular.
Yetmedi!
Eskisinin yenisinin, paşasının poşasının, bebesinin beciğinin, sosyal tesislerde, tatil kamplarında, orduevi, öğretmenevi gibi yerlerde beleş konaklamasını, yemesini içmesini garanti altına aldılar. Bu masrafların, bunların emekli olduğu kurumlardan kesilmesine karar verdiler.
19.000 lira maaş, zibil gibi harcırah, çeşit çeşit örtülü ödenek yetmiyor bunlara. Üstüne devletin hazinesinden ‘yardım’ alıyorlar.
Hesapla bakayım ne yapıyor?
2018’de maaşlarının üstüne ‘yardım’ adı altında 274 milyon lira alacaklar dedim.
Mecliste 539 baş vekil var.
Vekil başı 508.348 lira düşüyor.
Yılda 12 ay olduğuna göre, bu başlara ayda 42.362 lira düşüyor.
Ayda 19.000 lira maaşı olan bir vekil, parti yardımı adı altında 42.000 lira yuvarlıyor hemşerim!
Gözüne batmasın! Gece bile çalışıyor bu adamlar.
Ne kanunu çıkarmış sen mışıl mışıl yatarken?
Eski-yeni demeden, nefes alan vekilin ailesine, kendisine, paşa eskisinin- yenisinin eşine dostuna, yüksek yargı mensuplarının akraba talûkatına, beleş tatil köyü, diplomatik pasaport, takma diş, beleş sağlık hizmeti…
-Bu yeni yasayla birlikte, ailecek devlete konan bu insanların toplam sayısı kaç?
-19.000
Rakam görünce kafası karışan millet olduğumuz için, basit örnek vererek açıklayayım:
-Terörle mücadelede döşünden üç mermi geçmiş, kafatasına- omurgasına şarapnel saplanmış, mayına gelip bacağı 1,5 santim kısalmış, iki gözünden biri gitmiş, vücudunun derisi komple yanmış ama ‘gazilik’ verilmediği için aspirini bile parayla alan kahraman sayısı kaç abicim?
-19.000
Al sana eşitlik...
Gazinin omurgasından şarapnel çıkarmaya ödeneği olmayan devletin, 25 yaşında vekil çocuğunun cebine pasaport koyup tatil köyünde ağırlayıp ağzına takma diş sokacak ödeneği varsa…
O devletin vatandaşları hâlâ birbirine ‘kime vereyim?’ diye sorabiliyorsa, 19.000 kişiye vermekle bile uslanmıyor demektir abicim…
Bilimin geldiği bu noktada bile o sorunu çözecek implant çıktığını sanmıyorum.
31 Mart 2018

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ATATÜRK NE YAPMAMIŞTIR?

IRKÇI MISIN? - 4

ZENCİ